Waarom doneren aan de Voedselbank?

Bijna een miljoen mensen leven in Nederland onder de armoedegrens. Van die miljoen ontvingen in 2020 ongeveer 120.000 personen voedselhulp. Helaas hebben nog niet alle mensen die hulp nodig hebben de weg gevonden naar de voedselbank. Ook kunnen nog niet alle mensen die hulp nodig hebben voorzien worden van een voedselpakket met het voedsel dat nu wordt gedoneerd. Om meer mensen te kunnen helpen, hebben we dus structureel meer eten en drinken nodig.

Alle voedselbanken in Nederland hebben niet alleen het streven om mensen onder de armoedegrens te helpen. We willen tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan. We stimuleren daarom leveranciers en particulieren om overgebleven voedsel en andere middelen te doneren. Indien een organisatie of particulier liever een financiële donatie overmaakt voor producten om onze pakketten aan te vullen, dan is dat uiteraard ook zeer welkom.

Voedsel doneren

Zowel particulieren als bedrijven kunnen voedsel langsbrengen. U kunt eenmalig voeding leveren of een afspraak maken voor een structurele bijdrage. Vooral de structurele bijdrage helpt ons om elke week weer een volledig voedselpakket te verstrekken aan onze cliënten.

We willen de mensen graag gezond eten en drinken aanbieden. Daarbij bieden we het liefst houdbaar eten aan. Zo kunnen we het eten beter verspreiden over de pakketten. Ideaal voedsel is bijvoorbeeld:

  • Houdbare melk
  • Groente in pot of blik
  • Pasta
  • Rijst
  • Peulvruchten in pot of blik
  • Soep in blik
  • Koffie 


Maak een afspraak om voedsel af te leveren of de structurele bijdrage te bespreken. Ook als u liever verse groenten en fruit aanlevert, hebben we graag contact:

Geld doneren

We hebben structurele inkomsten nodig voor bijvoorbeeld de huur van het pand, de elektriciteit, de benzine en de huur van een auto. Aangezien we een volledige vrijwilligersorganisatie zijn, zijn we volledig afhankelijk van donaties. We zijn daarom zeer dankbaar voor eenmalige of structurele giften. Zonder deze donaties zouden we niet kunnen bestaan.

U kunt ons steunen door uw bedrag over te maken op:

IBAN-rekeningnummer: NL56 INGB 0001 4861 19
Op naam van: Voedselbank Zwolle e.o.

Belastingvoordeel vanwege onze ANBI-status

Voedselbank Zwolle heeft sinds 2008 de ANBI-status. Dat betekent dat u de giften aan ons mag aftrekken van uw belasting. Vraagt de Belastingdienst om de gegevens van onze stichting? Dan kunt u dit meegeven:

ANBI-informatie Stichting Voedselbank Zwolle en omstreken

KVK-nummer: 05080462
Fiscaalnummer: 815.44.3778

Wilt u meer informatie over ons of heeft u vragen over waar wij nu het meest behoefte aan hebben? Neem contact op!